Guru's Verification engine ensures consistency, confidence, and trust in the knowledge your organization shares. Learn more.

šŸ—“ PatiĆ«nten en afspraken synchroniseren tussen HAMS & ROSA

Deze korte gids is bedoeld als handleiding om ervoor te zorgen dat jouw patiƫntengegevens en bijhorende afspraken in jouw HAMS en ROSA omgeving gesynchroniseerd blijven.

!Deze handleiding gaat er van uit dat er reeds een initiƫle synchronisatie is gebeurd tussen de HAMS en ROSA omgeving! is dit niet zo volg dit artikelAan de hand van enkele scenario's zullen we illustreren hoe jullie dit zelf kunnen doen.

Om een overzicht te krijgen van de situatie in hoeverre je patiƫnten zijn gesynchroniseerd vind je op je HAMS dashboard een ROSA integratie sectie terug:

Deze sectie geeft aan:

  • Wanneer de laatste synchronisatie heeft plaatsgevonden
  • Hoeveel gebruikers correct zijn gelinkt
  • Indien er niet gelinkte/gesynchroniseerde gebruikers zijn wordt er hiervan een waarschuwing weergegeven. Indien je geen waarschuwing ziet zullen alle patiĆ«nten correct gelinkt zijn tussen beide omgevingen.

Lees Hier hoe je deze waarschuwingen kan oplossen door manueel patiƫnten te linken.

Je maakt zelf een nieuwe afspraak in je ROSA Kalender

Als je in ROSA een nieuwe afspraak maakt dan zal je de optie kunnen maken om een bestaande patiƫnt te selecteren of een nieuwe patiƫnt aan te maken

1ļøāƒ£ Als je een afspraak inboekt met een bestaande patiĆ«nt, zal deze normaal gekoppeld zijn met de HAMS omgeving. Als je op de gemaakte afspraak klikt en bijgevolg Openen in HAMS aanklikt:


Krijg ik de linkte patiƫntenfiche geopend in HAMS:

2ļøāƒ£ Als je zelf een afspraak inboekt voor een nieuwe patiĆ«nt maw: een patiĆ«nt die je niet kan terugvinden in je patiĆ«ntenlijst van ROSA:

Als je op de afspraak van deze nieuw aangemaakte patiƫnt klikt en bijgevolg: openen in HAMS aanklikt:

krijg je in HAMS de melding dat deze patiƫnt nog niet bestaat:

Je krijgt hier de mogelijkheid om deze vervolgens in HAMS te importeren:

In een eerste instantie zal het systeem proberen een match te vinden op een naam/ rijksregisternummer.
Wordt er hierop een match gevonden dan kan je, als je zeker weet dat het over de gevonden patiƫnt gaat, de ROSA-patiƫnt hieraan linken.

Verder heb je hier de optie om in je bestaande patiƫntenlijst van HAMS te zoeken naar een patiƫnt waaraan je de nieuwe ROSA-patiƫnt wil koppelen.

Uiteindelijk kan je ook kiezen om effectief een nieuwe patiƫnt aan te maken in HAMS. Het systeem zal de gegevens van ROSA overnemen en vooraf invullen :

You must have Author or Collection Owner permission to create Guru Cards. Contact your team's Guru admins to use this template.