Guru's Verification engine ensures consistency, confidence, and trust in the knowledge your organization shares. Learn more.

Vernieuwde layout detailscherm van een patiënt

In het kader van het steeds beter maken van HAMS zijn we bezig om de software een duidelijkere meer modernere look te geven. Het patiënten-scherm is de eerste stap van dit initiatief.

Dit artikel is bedoelt als ondersteuning om extra duiding te geven bij dit vernieuwde scherm.

In essentie verandert er functioneel niets aan het patiëntenscherm/fiche. Het enige wat er veranderd is dat de informatie op een andere visuele manier wordt gepresenteerd. Dit om ervoor te zorgen dat de informatie die je zoekt makkelijker is terug te vinden of in 1 oogopslag duidelijk is.


Het vernieuwde detail scherm is opgebouwd uit 3 logische delen:

  1. Navigatiebalk
  2. Actiebalk
  3. Inhoudscherm

De navigatiebalk is een vast onderdeel van de patiëntenfiche. Deze balk laat toe om naar meer gedetailleerde subinformatie van een patient te navigeren.
De actiebalk is ook een vast onderdeel van de patiëntenfiche en bevat de directe acties die kunnen worden toegepast op een patiënt.
Het inhoudsscherm tenslotte bevat de informatie afhankelijk van welke tab in de navigatie balk is geselecteerd.

Standaard wordt het overzicht van een patient geopend. Dit overzicht is een aanpasbaar scherm zodat jij zelf kan bepalen welke data jij als eerste wil zien bij het openen van een patiënt.

Via de instellingen knop rechts-boven

Krijg je de mogelijkheid om via "Layout van het overzichtsscherm van een patiënt" de layout van het overzichtsscherm aan te passen.


Door de elementen te verslepen kan je zelf bepalen welke blokken je al dan niet en waar (linkse of rechtse kolom) je deze op je overzichtsscherm te zien krijgt. Sla na de aanpassing de wijzigingen op en je overzichtsscherm zal deze configuratie overnemen.

You must have Author or Collection Owner permission to create Guru Cards. Contact your team's Guru admins to use this template.