Guru's Verification engine ensures consistency, confidence, and trust in the knowledge your organization shares. Learn more.

Hoe moet ik de template editor gebruiken?

Hieronder is de template editor te zien, die is opgedeeld in verschillende delen

Eerst bespreken we de verschillende functionele delen en duiken we vervolgens meer in detail.

1️⃣ Toolbox: De toolbox heeft, net zoals dat in Microsoft Word is, de mogelijkheid om de stijl van jouw document aan te passen. Gaande van kleuren tot lettertypes tot voetnoten en pagina layout.

2️⃣ Het keys of placeholders luik. Dit onderdeel is het magische stukje van een template en maakt wat een template zo krachtig en veelzijdig maakt.

Hoe moet ik de template editor gebruiken?

3️⃣ Het werkblad: Dit spreekt voor zicht. Dit is het voorbeeld van hoe het gegenereerde document van de template er zal uitzien

4️⃣ Actieveld: Hier heb je de mogelijkheid op enkele acties uit te voeren in de editor zoals : een voorbeeld-document inladen, het document opslaan en de template afsluiten.


Als je tot nu alle stappen hebt doorlopen weet je waarvoor templates worden gebruikt, hoe je nieuwe templates aanmaakt.

Om templates op te maken en aan te passen is het belangrijk om te weten hoe je overweg moet met placeholders.

Laat ons er van ut

Keys/Placeholders

Zoals eerder vermeld zijn placeholders het krachtige deel van een template.

Een key is een waarde die tijdens het genereren van een document zal worden ingevuld met echte informatie. In het document zelf zijn keys te herkennen aan volgende symbolen: {{ }}. Keys worden tussen deze haakjes geplaatst doormiddel van een code in de vorm van: {{XX_XX}}.

👉 voorbeeld: Zo staat de code GP_RN : voor RIZIV-nummer behandelende huisarts.

In de template editor worden in de rechter zijbalk alle keys weergegeven.

Alle keys staan gesorteerd per categorie en er is tevens de mogelijkheid om in de keys te filteren dmv een zoekveld.


📌 Zie het voorbeeld hieronder van een template voor een aan de Brief NKO-arts (BIN) :

links vanboven in de header van het document zien we de key {{BD_LG}} als we deze in de rechterkolom nakijken zien we onder de category gegevens bedrijf/vestiging de key terug onder "Logo".

Dit betekent dat tijdens het genereren van een brief naar de NKO het bedrijfslogo dat werd ingesteld door de gebruiker wordt de key {{BD_LG}} vervangt :

Hetzelfde geldt voor de bedrijfsnaam met: {{BD_CN}}. Deze wordt op het document ingevuld door de ingestelde bedrijfsnaam.

Gezien een brief aan de NKO altijd wordt opgesteld in het kader van een patiënt worden ook de patiënt gegevens automatisch overgenomen.

You must have Author or Collection Owner permission to create Guru Cards. Contact your team's Guru admins to use this template.